Adviseur in vakgebied plannen....Pure passie!

 

 

 

 

Capaciteitsplanning

 

Capaciteitsplanning, wat is dat nu precies en wat is het doel? 

 

De capaciteitsplanning kan zien geworden als een schakel tussen enerzijds strategische personeelsplanning en anderzijds de operationele inzet. De optimale fit tussen de werklast en de beschikbare arbeidscapaciteit is het doel van de capaciteitsplanning. 

 

Dat is toch niet zo moeilijk, denk je nu waarschijnlijk. Helaas blijkt dat het in de praktijk niet zo eenvoudig is als het klinkt. Ga maar eens na hoeveel organisaties er zijn, die elk jaar weer dezelfde uitdagingen hebben tijdens de zomerperiode. De zomerplanning is vaak een uitdaging en wordt dan opgelost met externe capaciteit. Dit is lang niet altijd de goedkoopste oplossing en is ook vaak niet nodig. Maar hoe kan dit dan? 

 

Vaak wordt de benodigde capaciteit berekend op jaarbasis. Een analyse m.b.t. de dynamiek gedurende jaar wordt niet gedaan. Zo’n analyse geeft inzet hoe de behoefte gedurende het jaar heen fluctueert. Met deze waardvolle informatie kan de organisatie tijdig inspelen op de benodigde capaciteit zonder dure, externe capaciteit te moeten gebruiken.

opdrachtgevers

  • IMG_1125.JPG
  • SAOA.png

KVK nummer : 67601006                                                                                                                 

webbeheerder susan van Vliet                                                                                  

 

© 2017 Adviesbureau Personeelsplanning van Vliet